Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.


 

SGWB Wandelprogramma 2020

A4D 2020Het SGWB wandelprogramma 2020 (SGWB contact nr. 7 van oktober 2019) in fullcolour is uit. Het wandelprogramma ziet er prachtig uit en is weer uitgebreid met diverse tochten. Waarvoor dank aan onze grafisch ontwerper Jan Kammeijer.

De vraag naar de uitgave van 2019 was weer enorm, daarom hebben wij deze editie in een nog hogere oplage hebben laten drukken.

Wij hebben het SGWB wandelprogramma 2020 naar ruim 3400 adressen die in ons bestaand bekend waren laten verzenden. Het SGWB wandelprogramma 2020 komt op vele tochten, die onder auspiciën van de SGWB georganiseerd worden, te liggen.
Het SGWB wandelprogramma 2020 wordt door de wandelaars graag meegenomen.
Wij hebben dit afgelopen week op twee gehouden tochten zelf geconstateerd.

 

 

Het wandelprogramma 2020 is weer bij vele mensen in het land bezorgd.

 


Vergunningen aanvragen voor parcoursen: Organisatoren van wandeltochten worden gecontroleerd.

Met dit artikel willen wij u graag nog eens wijzen op het belang van vergunningen en toestemmingen. De parcoursen en vergunningen worden door de terreinbeheerders regelmatig gecontroleerd. Wij hebben dat bij de  door ons georganiseerde Zomertocht in augustus jl. weer zelf ervaren.

Wij (commissie Protec van de SGWB) hadden tijdig de vergunning(en) aangevraagd met daarbij een afschrift van de parkoersen voor de tocht over het terrein van Het Utrechts Landschap. De SGWB heeft hiervoor de toestemming ontvangen, wel onder de voorwaarde dat wij op het terrein op de bomen en struiken geen nietjes/spijkers mochten gebruiken. De pijlen moesten op een andere wijze (voor ons dus: met folie of tape) worden aangebracht. De parcoursbouwers zijn de dag voor de tocht de parcoursen gaan uitzetten en op het terrein waar we niet mochten nieten hebben wij onze folie of tape gebruikt. Dezelfde middag al werden wij door de terreinbeheerder telefonisch benaderd. Hij gaf ons een compliment dat we ons aan de afspraak hadden gehouden, maar dat we een klein stukje van het parkoers moesten omleggen.

Op dezelfde dag zijn we ook een keer door een andere terreinbeheerder benaderd. In dit geval ging het om een stukje terrein van Defensie (De Stompert). Dit terrein is voor wandelaars opengesteld, maar op dit terrein mogen geen fietsen en mountainbikers recreëren. Wij hadden geen contactadres om te melden dat we over dit terrein wandelden. De terreinbeheerder zag tijdens een controle over het terrein de gele SGWB-pijlen en vond daarbij bandensporen. Hij dacht aan een fietsrit over het terrein en was al begonnen om (enkele) pijlen weg te halen. Bij de derde pijl dacht hij “SGWB, dat is toch dé wandelsportbond?” Hij is gelukkig even verder gaan kijken. Hij heeft via onze website ons telefoonnummer gevonden en toen gelijk contact gezocht. De terreinbeheerder vond het prima dat de SGWB een wandeltocht over zijn terrein organiseerde en wij konden hem persoonlijk bedanken voor de samenwerking en danken hem voor de inspanning om ons te benaderen. Voor dit terrein heeft de SGWB nu weer een contactadres om een volgende tocht te melden en samen te werken als er een wandeltocht over dit terrein gaat.

Tevens kregen de mensen die het parcours over dit terrein uit hebben gezet bij uitzondering toestemming om hun fiets of mountainbike te gebruiken. Zo konden wij snel en efficiënt het parcours voorzien en ontdoen van de bekende SGWB pijlen.

U ziet het: De parcoursen worden terecht en weldegelijk gecontroleerd op de benodigde toestemmingen; graag aandacht hiervoor.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parnaskruid 56 3824PH Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174

Copyright © 2020 Sticht Gooise Wandelsport Bond. Alle rechten voorbehouden.