Welkom op de website van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Een bond voor en door wandelaars en wandelsportorganisaties.

 

SAMEN OP PAD BEREIKT MIJL

PAAL……… 10 JAAR GROEPSWANDELEN.

Op 10 oktober 2018 vindt in Amersfoort een bijzondere groepswandeling plaats.
Om 10 uur precies start daar vanaf de kantine van voetbalvereniging Amsvorde de jubileumwandeling van Samen Op Pad.

Op 15 oktober 2008 werd vanaf deze locatie de allereerste groepswandeling van Samen op Pad georganiseerd. Rolf Craanen had daar voor een zeer gevarieerde wandelroute gezorgd, waarbij zowel de bosrijke omgeving als de historische binnenstad werden aangedaan. Gerrie v.d. Brink en Wim Freriks waren mede de initiatiefnemers voor deze tocht. Hieronder twee foto’s van deze allereerste groepswandeling.

1510 05221510 0527

Met drieëndertig deelnemers werd de tocht meteen een succes, al werd het laatste deel van de route in de regen afgelegd. Het was dus van begin af aan al ’soppen’, zoals een deelneemster toen verwoordde. Samen Op Pad is inmiddels uitgegroeid tot een stichting die buiten de zomerperiode bijna wekelijks een groepswandeling aan de wandelaars kan aanbieden. Dit doordat een groot aantal organisatoren bereid is om in eigen omgeving een groepswandeling te verzorgen. Je komt daardoor in allerlei plaatsen groepswandelingen tegen; van Lelystad tot St. Michielsgestel, van Bloemendaal tot Zijderveld en dus ook in Amersfoort. Steeds staat er een tocht van ca. 25km op het programma.

Op de site www.samenoppad-wandelen.nl is alle informatie over de tochten te vinden. Ook over de twee goede doelen, El Seibo en de Asian Care Foundation, die door het groepswandelen ondersteund worden. Inmiddels is het gemiddelde aantal deelnemers per wandeling opgelopen tot ruim tachtig. Uiteraard blijft de Sagambiara-Walk, waarmee alles voor Samen op Pad ooit begon, naast de groepswandelingen op de kalender staan. Daarover in een volgend SGWB-contact meer.

De jubileumeditie op 10 oktober belooft een bijzondere tocht te worden op een voor Samen Op Pad historische plek. Natuurlijk zullen een aantal punten, die in 2008 in de route zaten, ook nu weer aangedaan worden. Iedereen die van gezellig wandelen in een groep houdt, wordt bij deze van harte uitgenodigd om aan deze bijzondere tocht deel te nemen.

Samen Op Pad

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Sticht Gooise Wandelsport Bond

Parnaskruid 56 3824PH Amersfoort

Opgericht 26 maart 1934

KvK 40476174